Плюс Плюс в Іванкові відкрито!

20 жовтня на базі Іванківського ЦСПР ( Dovira Centr ) розпочав роботу простір-партнер Veteran Hub Плюс Плюс ++. На урочистому відкритті були присутні ветерани та ветеранки АТО/ООС, родини військових, родини загиблих героїв, партнери ЦСПР, волонтери, представники місцевої влади та усі, кому небайдужа тема повернення ветеранів до цивільного життя. Серед почесних гостей – наші партнери по проекту: керівниця Veteran Hub Івона Костина та Мобільний офіс Veteran Hub Київ.

У своєму вітальному слові Івона Костина зазначила: «Проєкт ++ втілюється у партнерстві з Veteran Hub і за підтримки IREX у рамках програми реінтеграції ветеранів АТО/ООС. Завдяки пандемії ми виявили, що в громадах є величезна потреба в малих просторах на кшталт нашого хабу. Справа в тому, що багато хто з наших ветеранів не міг вийти з нами на зв’язок і поспілкуватися з тим же психологом, тому що у них немає власної кімнати, де можна б було усамітнитися. І наразі є багато маленьких містечок, де волонтери, громадські організації заснували малі простори. Ми їм допомагаємо через нашу програму “Простори Плюс Плюс ++”. Загалом найближчим часом плануємо відкрити 10 подібних просторів. Наступного року буде ще більше. По суті, це будуть наші представництва для отримання онлайн послуг, куди можна прийти, поспілкуватися з нашими консультантами і побути в середовищі безпеки. Крім цього, для просторів Київської області доступні послуги мобільного офісу Veteran Hub».

«Плюс Плюс ++ – простір для людського спілкування та портал доступу до якісних послуг для ветеранів АТО/ООС, сприяння їхній адаптації в суспільстві, – наголосила координатор простору в Іванкові Людмила Шелест. Це ще один крок Іванківського ЦСПР назустріч ветеранам, і це приклад того, що можливості завжди поряд, варто проявити активність і скористатися наявним ресурсом. Запрошуємо до нових можливостей, до Плюс Плюс ++. Свої тут!»

Презентацію простору Плюс Плюс ++ доповнила смачна кава та піца, неформальне спілкування та обговорення нових можливостей та ідей.

P.S. Під час зустрічі з’ясувалося, що водій мобільного офісу Сергій служив в одній бригаді разом з нашим земляками, з якими не бачився 6 років. Сергій Шебалов з Ораного працює в Чорнобилі, тож приїхати на зустріч в Плюс Плюс не мав можливості, проте «зустріч» по телефону відбулася, що стало сюрпризом для обох!

А з іншим побратимом, Сергієм Гриненком з Прибірська, відбулася реальна хвилююча зустріч та емоційне спілкування. Мобільний офіс не лише сприяв зустрічі побратимів, а й вивчив запити і спланував подальші дії з юридичної та психологічної підтримки бійця та його родини.

Від andrey_dovira

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *