– 24 жовтня відбулася партнерська зустріч з нагоди 2-ї річниці відкриття в Іванківському ЦСПР простору для ветеранів та їхніх родин Плюс Плюс ++. Проект Veteran Hub з відкриття 10 афілійованих просторів у різних містах України було підтримано організацією IREX in Ukraine, а через пів року діяльність просторів продовжено в рамках фінансування від DRL. Георгафія та чисельність просторів зазнала певних змін у зв’язку з війною та окупацією, проте останні тенденції свідчать, що є велика потреба в громадах у функціонуванні подібних просторів для ветеранів.

Координатор простору Людмила Шелест презентувала діяльність Плюс Плюс, щоб нагадати про місію та мету його створення, згадати пройдений шлях, провести аналіз роботи, закцентувати на найбільш ефективних напрямках та подякувати партнерським організаціям, для кого Плюс Плюс став місцем, де збираються Свої.

– Приємно відзначити, що з кожним місяцем активність простору набирала обертів, зростала кількість проведених консультацій, тренінгів, груп підтримки, атр-терапевтичних занять, майстер-класів, зустрічей з ініціативниими групами, концертних програм, заходів цивільно-військового співробітництва. Ряд подій було організовано на запит цільових груп, за їх ініціативи та безпосередньої участі.

– Неодноразово на запит ветеранів до простору та населених пунктів громади приїздив Мобільний офіс Ветеран Хабу. Десятки перенаправлень було зроблено до фахівців Лінії підтримки за консультаціями психолога, юриста чи фахівця з пошуку роботи.

– За період діяльності Плюс Плюс став майданчиком для подій у співпраці з різними проектами та міжнародними організаціями: Психологи на війні, Лікарі без кордонів/Médecins Sans Frontières, «Голоси дітей», Данська рада у справах біженців / DRC, МОМ (Міжнародна організація з міграції), UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, Школа “Інженери Порозуміння”, «Надія і житло для дітей» та ін.

– Завдяки інформаційній підтримці Veteran Hub було залучено до колаборації нових партнерів, серед яких The Halo Trust (Гуманітарне розмінування) – тренінги з мінно-вибухової безпеки, видавництво «Наш формат» – створення бібліотеки світоглядної української літератури в рамках проекту «Військо читає».

– Потужною методичною підтримкою для фахівців ветеранської сфери, захисників та їх родин стали посібники та книги, отримані для розповсюдження від VH : «Усвідомлене батьківство під час війни», «Любись», «Клінічні настанови», «Невидимі наслідки війни», «Пам’ятка учасникам російсько-української війни», «Тотальний опір» та інші. Важливими є й результати досліджень, якими ділиться організація-наставник, навчальний компонент, онлайн-заходи, публікації.

Проект Плюс Плюс продовжує свою активну діяльність, тож під час обговорення роботи простору було озвучено ряд ініціатив щодо нйближчих подій та активностей.

Дякуємо команді Veteran Hub за інновації, наставництво та розширення можливостей з надання послуг захисникам та їхнім родинам.

Від andrey_dovira

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *